Mercedes Biel (dansa clàssica, dansa espanyola, jazz)

mercedes-biel
Estudia dansa clàssica, contemporani, dansa espanyola i flamenc a Studio Isadora. Amplia els estudis de dansa espanyola i escola bolera amb Asunción Aguadé i els de jazz, claqué, hip hop, teatre i comèdia musical amb Coco Comín i a l’escola Luthier. Està cursant el darrer any dels estudis superiors de dansa de la Royal Academy of Dance de Londres y el Grau de Professorat.  Obté el títol de piano del Conservatori Superior de Música del Liceu i té el violí com a segon instrument, així com castanyoles en el Mètode de Emma Maleras. Ha cursat modern-jazz fins el nivell INTERMEDIATE de ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing). Participa com a ballarina en diferents actes, publicitat, sarsueles i anualment, des de l’any 2015, realitza la coreografia de l’Scketch Musical per al Club Juvenil Llar a Barcelona. Imparteix dansa-jazz, i és la responsable dels cursos “ESCALA EN HI-FI”, que es celebren anualment a Sant Esteban de Litera a Osca. Des de 2017 és professora de piano a l’escola Ritme i So. El 2011 entra a formar part de l’equip de professors de Studio Isadora i des de el curs 2013 participa en l’organització de la festa de clausura de l’estudi.

Eulàlia Camps (comèdia musical i castanyoles)

eulalia-camps Es forma en dansa clàssica, modern jazz, dansa espanyola i flamenc a Studio Isadora, i en contemporani amb Anna Sánchez. Obté el certificat de la Royal Academy of Dance fins al vuitè curs, amb l’Àngels Forés com a professora. Obté el diploma de grau elemental i revàlida en el mètode de castanyoles d’Emma Maleras. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de Comèdia Musical. És actriu de la companyia EGOS TEATRE. Té estudis musicals de piano i cant de grau mitjà, que ha dut a terme a l’Escola Luthier. És coordinadora i professora de teatre del projecte Caixaescena de la fundació la Caixa, “el teatre com a eina educativa” per a infants, adolescents, joves en risc d’exclusió social i gent gran. És professora de pedagogia del teatre a l’ Institut del Teatre de BCN i de música, cant coral i teatre a l’escola Padre Damian (escola vinculada al Conservatori Superior de Música del Liceu) on coordina el progecte musical Liceu, i imparteix el curs de veu parlada i cantada per a ballarins en formació a l’escola Varium. És professora a Studio Isadora des de l’any 2004, obté el carnet de Monitora de Lleure i és la responsable de les colònies de juliol a Isadora des de l’any 2009

Jonatan Díaz (responsable de la Formació Professional)(dansa clàssica, treball de puntes, variacions de repertori)

eulalia-camps Comença la seva formació en dansa clàssica a l’escola Company&Company amb el mestre José Manuel Rodríguez. Dos anys més tard ja accedeix a l’escola de John Cranko (al Stuttart Ballet) de la mà del professor K. Pestov i finalitza els estudis a Barcelona al centre de dansa Studio Isadora, amb els mestres José Manuel Rodríguez i Enric Castán.
Ha assistit també a cursos amb Víctor Ullate, Lázaro Carreño, Maria Cristina Álvarez, Ángel Corella, Carmen Corella, Karemia Moreno, Esmeralda Maicas, Paca Silvestre, Ana Noya, Ruth Maroto i Tadeusch Matach, entre d’altres.
Comença la carrera professional amb el Ballet Nacional d’Irlanda (Dublín) ballant rols principals en diferents produccions clàssiques i neoclàssiques. Posteriorment forma part durant 4 anys del Ballet Víctor Ullate (Madrid) on interpreta tot tipus de repertori amb coreografies de Víctor Ullate i d’Eduardo Lao, i actua inicialment en el cos de ball i després com a ballarí solista.
Els darrers dos anys ha format part del Corella Ballet (d’Ángel Corella) en diferents rols solistes i principals. Imparteix classes a Studio Isadora des de el curs 2013-14.

Àngels Forés (especialista i preparadora per a la Royal Academy of Dance)(dansa clàssica)

mercedes-biel Estudia dansa amb Joan Magriñá i obté el títol de ballarina de dansa clàssica de l’Institut del Teatre l’any 1975 i el 2008 obté l’equivalència a efectes de docència dels estudis superiors de dansa en l’especialitat de coreografia i tècniques de interpretació. Els anys 1970 a 1973 és ballarina del cos de ball del Gran Teatre del Liceu. Entre els anys 1978 i 1983 obté diversos tíols de la Royal Academy of Dance: Elementary Executant Certificate, Intermediate Executant Certificate, diploma de Dansa Romàntica, diploma de Dansa de Caràcter i Elementary Teacher. Cursa els estudis de castanyola de concert amb la Emma Maleras. Des de l’any 1972 és professora de Studio Isadora en la disciplina de la Royal Academy, essent-ne la responsable i presentant anualment alumnes a exàmens de Children’s, Major’s i Teacher’s.

Virgínia Gimeno Folgado (contemporani)

carlota-vilalta El 2001 entra a formar part de la jove cia ITdansa, dirigida per Catherine Allard, on interpreta peces de coreògrafs com Rui Horta, Wim Vandekeybus, Jirií Kylian, Jo Stromgren, Gustavo Ramirez i Nacho Duato. Posteriorment balla durant dos anys a Lanònima Imperial, dirigida per Juan Carlos García. Durant la seva carrera com a freelance ha treballat amb directors com ara La Fura dels Baus, Núria Espert, Àlex Rigola, Gilbert de Flo, Harry Kupfer, Laurent Pelly, David McVicar, Mario Gas, Jean Michel Guy i coreògrafs com Ramon Oller, Philip Egli, Liz Roche, Michael Keegan-Dolan, Maria Rovira, Opiyo Okach o Volmir Cordeiro. Des del 2007 forma part de l’elenc habitual de la cia Gelabert- Azzopardi, dirigida per Cesc Gelabert & Lydia Azzopardi (Barcelona), i de Steptextdanceproject, dirigida per Helge Letonja (Bremen).

La seva experiència com a docent va començar a la cia Lanònima Imperial i fins al moment ha impartit classes en Steptextdanceproject,Taneční Centrum Praha, ProArt MagDanza, ArtDance International Dance Program, Espai Físic, NunArt, CDC Centre de Dansa de Catalunya i La Universitat Autònoma de Barcelona. És el seu primer curs a STUDIO ISADORA.

Paral·lelament a la seva carrera com a ballarina i professora de dansa, Virgínia Gimeno s’ha format per a l’ensenyament del Ioga a l’escola Yogaia de Barcelona, on comparteix la seva pràctica de Hata Raja tradicional amb els seus alumnes

Actualment la Virgínia s’ha endinsat en el món de la creació coreogràfica formant la companyia Adoctrinades i els seus últims treballs han estat “WhiCh” i “Arrels”, una coproducció amb els artistes audiovisuals d’Onionlab estrenada ens els premis ciutat de Barcelona del 2019.

Angèlica Jiménez

claudia-iglesias Es forma en dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora amb Enric Castán, José Manuel Rodríguez, M. dels Àngels Forés, Jonatan Díaz, Esmeralda Maycas i també amb David Campos, Irene Sabas i Elline Damian, i en dansa espanyola amb Marta Planas, Arantxa Regué, Laura Morales. Amplia la seva formació assistint a intensius de dansa amb Sylvain Boniface, Marius Van’t Slot, Beatriz Torres, entre d’altres. Obté el diploma d’Advanced Foundation de la Royal Academy of Dance de Londres i cursa els estudis de l’instrument de castanyoles en el Mètode d’Emma Maleras amb Lali Camps. Participa com a ballarina en diversos espectacles de dansa i sarsueles col·laborant amb Studio Isadora, i l’any 2017 és professora de dansa del Club Juvenil Llar. És llicenciada en el grau d’Educació Primària (anglès) per Blanquerna (Universitat Ramon Llull), i actualment també està acabant de cursar el grau en Educació Infantil. Forma part de l’equip de professors de Studio Isadora des de l’any 2017.

Mònica Mateo (dansa clàssica, dansa espanyola, dansa creativa)

monica-mateo Estudia dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera des del 1989 a Studio Isadora, on també realitza cursets amb José de Udaeta, Enric Torné i Manel Salas i s’examina fins al 8è curs de la Royal Academy of Dance. Participaen les òperes Lohengrin (1992), Carmen (1993) i L’elisir d’amore (1998) al Gran Teatre del Liceu. Forma part de la companyia Arsis, Ballet de Cambra. Des del 2005 és professora de dansa clàssica i dansa espanyola a Studio Isadora, i de dansa espanyola a l’Escola de Dansa Cristina Colomé. Es diploma en Fisioteràpia l’any 2009 per la URL. Es professora de Studio Isadora des de l’any 2005.

Esmeralda Maycas (professora convidada)(dansa clàssica, tècnica de puntes i variacions)

esmeralda-maycas Titulada en dansa clàssica per l’ Institut del Teatre, Barcelona. Perfecciona els seus estudis de dansa clàssica a Paris amb André Glegolsky i a l’École International de Danse Rosella Hightower, Cannes amb Jan Nuyts i José Ferrán.
Llicenciada en Pedagogia de la dansa per el MEC, Ministerio de Educación y Ciencia.
Balla repertori clàssic i neoclàssic a diferents Companyies europees; Ballet de Barcelona, Ballet de Cantabria, Ballet Pfalzstheaters Kaiserslautern, Ballet Statstheater Darmstadt, Kenmerk Danse Project, entre d’altres. Balla com a free lance en composicions coreogràfiques de projectes vinculats a d’altres propostes artístiques a Frankfurt, Alemanya.
Ha treballat amb mestres com Haydée Caycho, Galina Samsova, Ezbieta Jaron, Suky Shorer, entre d’altres, així com amb coreògrafs com Nicolás Beriozof, Cathy Sharp, Andris Plucis, (Forsythe Ballet.).
Com a pedagoga, la seva trajectòria engloba la formació de ballarins en dansa clàssica, tant en Centres de Dansa, Stages nacionals i internacionals així com en Conservatoris Professionals. Professora convidada en Companyies: Cía Metros de Ramón Oller, L’Anónima Imperial, Color Dansa, Balletto de L’Esperia (Italia), UlmerTheater (Alemania), ITD Jove Companyia de dansa, Cia Sol Picó, Ballet Nuevo Mundo de Caracas (Venezuela), Aliens Dance Company (Francia), Danzats (Jove Cia de dansa a Donosti), al IV Concurs Internacional de Dansa Valencia, al Curs Internacional d’estiu de Dantazagunea 2015 (Donosti)… .i a la Cía. Gelabert-Azzopardy, temporades 2004-05-06-07.
Des de l’any 2001 i actualment és professora de dansa clàssica en el Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Dani Méndez (contemporani)

esmeralda-maycas Nascut a Caracas, Veneçuela l’any 1990.
Va començar la seva trajectòria fent gimnàstica artística durant quatre anys fins al 2002. Al 2013 va rebre una beca de formació professional en dansa contemporània a l’escola Area, espai de dansa i creació. Es forma en diferents Workshops amb David Zambrano, Laura Vilar, Miquel Barcelona, Roser Espinosa, Francisco Córdova entre d’altres.
Ha treballat en companyies com Proyecto Experimental de Mauro Barahona, Natàlia Vignatti, IronSkullsCo, Dana Raz Dance Projects (Ballarina de Kibbutz Dance Company), Sivgin Dalkilic, Aimar Pérez Galí.
Al 2013 funda la seva pròpia companyia Dimpro Dance Company amb la qual ha fet 9 creacions pròpies fins ara. Actualment continua el seu procés d’investigació i darrerament ha creat la coreografia Automatum interpretada per Angel Mateo i Hilario Montoro de la Dimpro Dance Company.
- Treballa com a Intèrpret i assistent d’Aimar Pèrez Gali. Actua en diferents vídeo clips per a reconeguts artistes internacionals. És ballarí e intèrpret de “Ars Moriendi” peça dirigida per Sivgin Dalkilic (Turquia) i nominada al premis IT. També és ballarí, intèrpret i docent de la peça “DITDIT”, perfomance dirigida per Aimar Pérez Galí destinada a nens i nenes de primària.
- És professor de dansa contemporània a CIED (BCN), a Mab Dance Center (SANT ANDREU) , Estudi15 (OCATA), a Sisè Sentit (Canet de Mar), a Y22(Arenys de Mar), Danzalona (BADALONA) i a Studio Isadora (BCN) des del 2016.

Arantxa Regué (dansa clàssica, dansa espanyola, tècnica de puntes, variacions)

arantxa-regue Estudia dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora, i també jazz, claqué, balls de saló i comèdia musical amb professors de renom internacional tant a Barcelona com a l’estranger. Obté la titulació d’Elementary Executant de la Royal Academy of Dance i compagina els estudis de dansa amb la carrera de Dret. És ballarina d’Arsis, Ballet de Cambra, dirigit per Berta Vallribera, amb la qual actua en diversos teatres nacionals: Sant Cugat, Granollers, Terrassa, Mercat de les Flors, l’Espai, Grec, etc. i internacionals: Òpera de Berlín, Kuopio, Houston… Intervé com a ballarina a l’òpera Carmen a Macerata i a l’òpera Orfeo al Gran Teatre del Liceu. Actua com a ballarina i concertista de castanyoles amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona. És llicenciada en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2000. És professora a Studio Isadora des del curs 2003-2004 i repetidora per a la festa anual de clausura de curs de Studio Isadora al Palau de la Música Catalana.

Beatriz Sabaté (dansa clàssica, dansa espanyola, jazz, video clip)

beatriz-sabate Estudia dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora. Ha cursat els estudis de comèdia musical a l’escola Coco Comín. Forma part de l’Arsis, Ballet de Cambra, i participa en el rodatge de diversos videoclips, pel·lícules i espots publicitaris. Amb la productora de la Coco Comín actua en espectacles per a casaments, per a sopars d’empresa i en varis esdeveniments. Actua com a actriu i ballarina al musical de Mortadelo i Filemón al Teatre Tívoli (2008). És coordinadora de l’equip de Dansa en campaments d’estiu a Londres. Llisensiada en Psicologia per la Universitat de Barcelona el 2009 i en psicopedagogía al 2011, cursa també un Master de recerca en educació al 2013 i actualment és Psicopedagoga a Talita, Fundació privada i a CODDIA, gabinet privat. És professora de dansa clàssica i de jazz a Studio Isadora des del curs 2004-2005 i repetidora per a la festa de clausura de l’estudi al Palau de la Música Catalana.

Arantxa Salaverría (tutora i responsable dels nivells d’estudi, dansa clàssica, dansa creativa, treball de puntes)

arantxa-salaverría Estudia dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora, i segueix cursets amb José de Udaeta i Víctor Ullate. També cursa altres disciplines, com modern jazz, contemporani, claqué i comèdia musical en diferents cursos internacionals, com per exemple a Chateauroux (França). L’any 1995 obté l’Elementary Executant Certificate de la Royal Academy of Dance de Londres. Del 1997 al 2000 és professora de dansa clàssica al col·legi de les Teresianes. Es llicencia en Biologia a la Universitat de Barcelona el juny del 2003. Des del curs 2000-2001 és professora, tutora i responsable d’estudis a Studio Isadora i coordinadora dels cursos de Pre Dansa i nivells Bàsics.

Berta Vallribera i Mir (fundadora i directora de STUDIO ISADORA) (dansa clàssica, dansa espanyola, castanyoles)

berta-vallribera Estudia dansa amb Joan Magriñá i obté el títol de dansa clàssica i dansa espanyola de l’Institut del Teatre de Barcelona, amb menció honorífica de dansa catalana. Té el títol de piano del Conservatori Superior de Música del Liceu on també estudia Guitarra clàssica i declamació. El gener de l’any 1970 funda l’escola de dansa Studio Isadora. Compagina la tasca docent amb diversos cursets internacionals als quals és convidada periòdicament com a professora, com a Dorweiler (Alemanya), el Centre de Dansa Pineapple (Londres), Poitiers i Chateauroux (França). Durant diversos anys és solista del Ballet de Cambra de Joan Magriñá. La seva tasca coreogràfica s’inicia l’any 1972, en el Festial d’Estiu de Barcelona al Teatre Grec. A partir de 1983 es invitada como coreógrafa por TV3, TV2 y TVE en programas musicals, sèries i programes com “ÀNGEL CASAS SHOW”, “DONES DEL ROCK”, “TRES I L’ASTRÒLEG”, “DE PROFESSIÓ A.P.I.”, “BLANC O NEGRE”, “UN DIA ÉS UN DIA”, “QUERIDO CABARET”, “LES NITS DEL MAREMAGNUM” i programes de Nadal i Cap d’Any i especials Núria Feliu, Raimon, Joan Manuel Serrat, Guillermina Motta, Santi Arisa, Àngel Casas, Rosa Maria Sardá, La Trinca, etc. A partir de 1987 és la coreògrafa per a les pel·lícules La Terenyina, Sinatra, Havanera, Vida Privada, La Mujer i el Pelele, Un dia volveré, la Ciudad de los Prodigios, El Joven Indiana Jones i els programes de televisió en especials Blanc o Negre, Les Nits del Maremagnum, Bona Nit, i altres. L’any 1986 funda la companyia Arsis, Ballet de Cambra, per a la qual crea i dirigeix espectacles que s’estrenen a Catalunya i fan gira a Alemanya, França, Itàlia, Amèrica Llatina i els Estats Units, entre altres països. La companyia actua a l’Òpera de Berlín, Osimo, Bari, Urbino, Kuopio, Chateauvallon, etc., i participa en reconeguts festials internacionals. L’any 1992 assumeix la direcció coreogràfica de la cerimònia d’inauguració dels IX Jocs Paralímpics a Barcelona i de l’espectacle Nova Icària per a la inauguració de la Vila Olímpica de Barcelona. Des de l’any 1993 és convidada com a coreògrafa als teatres d’òpera de La Zarzuela (Madrid), La Monnaie (Brussel·les), Macerata Opera (Itàlia), Teatro Bellini (Catània, Itàlia), Arena di Verona (Itàlia), Gran Teatre del Liceu (Barcelona), Teatre de l’Òpera de Zuric (Suïssa), Teatre Nacional d’Òpera i Ballet de Ljubljana (Slovenia) per coreografiar Carmen, Falstaff, Le Nozze di Figaro, L’italiana in Alghieri, La Traviata, La Gioconda, Il Trovatore, Don Giovanni i Il Ballo in Maschera, entre d’altres, dirigits per Gilbert Defló, Pamela Howard, Guy Joosten i Pau Monterde.

Carlota Vilalta (dansa clàssica, treball de puntes, ballance ballet, elasticitat)

carlota-vilalta Estudia dansa clàssica a Barcelona, a l’escola Studio Isadora de la mà dels Mestres José Manuel Rodríguez i Enric Castàn, i dansa contemporànea, tècnica Graham i Lemon a l’escola Anna Maleras. Més tard amplia els seus estudis a Madrid, amb els mestres Carmina Ocaña i Pablo Savoye. Segueix amb els seus estudis de dansa clàssica i contemporànea, i modern-jazz. Ha assistit a diferents cursos internacionals, a Londres, a Itàlia, i també a Segovia amb l’Ángel Corella, Carmen Corella y Lázaro Carreño. Ha cursat estudis superiors de la Royal Academy of Dance de Londres. Actualment està estudiant la carrera de Pedagogia de la Dansa a l’Institut del Teatre. Es instructora del mètode Gyrotonic Expansion System (Alemania).

Ildefons Vilanova (balls de saló)

ildefons Formació en balls de saló de competició al Dio Club, Roser Cortés i Josep Roca & Regina, i en modern jazz a l’escola de dansa Roseland. Actua des del 2004 en teatre, televisió, cinema i publicitat. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat de Barcelona. És professor de balls de saló en diversos centres i escoles des del 2003. Imparteix classes a Studio Isadora des de l’octubre del 2006.