Helena Balla (dansa clàssica, neo clàssic, variacions de repertori)

helena-balla
Comença els estudis de dansa a Studio Isadora sota la direcció de Berta Vallribera. L’any 2008 es trasllada a Madrid per continuar formant-se a l’Escola de Víctor Ullate, en la qual forma part del seu Jove Ballet i més tard perfecciona la seva formació clàssica a l’Escola de Ballet Carmina Ocaña i Pablo Savoye.
Comença la carrera professional al Corella Ballet sota la direcció d’Ángel Corella realitzant coreografies clàssiques i neoclàssiques. Més tard es desplaça a Alemanya per participar en qualitat de ballarina convidada a les companyies Staatstheater Ballet Nürnberg i Ballet Hagen ballant repertori contemporani i neoclàssic.
Posteriorment, forma part de l’elenc de la Companyia Nacional de Dansa de Madrid durant set temporades formant part del cos de ball i realitzant rols solistes. A la CND balla repertori clàssic, neoclàssic i contemporani amb coreografies de José Carlos Martínez, William Forsythe, George Balanchine, Johan Inger, Nacho Duato, Andonis Foniadakis, entre altres.
Actualment està cursant la carrera de Pedagogia de dansa clàssica al Conservatori Superior María de Ávila de Madrid. Aquest curs està com a professora convidada a STUDIO ISADORA.

Mercedes Biel (dansa clàssica, dansa espanyola, jazz, preparadora de la Royal Academy of Dance)

mercedes-biel
Estudia dansa clàssica, contemporani, dansa espanyola i flamenc a Studio Isadora. Amplia els estudis de dansa espanyola i escola bolera amb Asunción Aguadé i els de jazz, claqué, hip hop, teatre i comèdia musical amb Coco Comín i a l’escola Luthier. Està cursant el darrer any dels estudis superiors de dansa de la Royal Academy of Dance de Londres y el Grau de Professorat.  Obté el títol de piano del Conservatori Superior de Música del Liceu i té el violí com a segon instrument, així com castanyoles en el Mètode de Emma Maleras. Ha cursat modern-jazz fins el nivell INTERMEDIATE de ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing). Participa com a ballarina en diferents actes, publicitat, sarsueles i anualment, des de l’any 2015, realitza la coreografia de l’Scketch Musical per al Club Juvenil Llar a Barcelona. Imparteix dansa-jazz, i és la responsable dels cursos “ESCALA EN HI-FI”, que es celebren anualment a Sant Esteban de Litera a Osca. Des de 2017 és professora de piano a l’escola Ritme i So. El 2011 entra a formar part de l’equip de professors de Studio Isadora i des de el curs 2013 participa en l’organització de la festa de clausura de l’estudi.

Eulàlia Camps (comèdia musical i castanyoles)

eulalia-camps Es forma en dansa clàssica, modern jazz, dansa espanyola i flamenc a Studio Isadora, i en contemporani amb Anna Sánchez. Obté el certificat de la Royal Academy of Dance fins al vuitè curs, amb l’Àngels Forés com a professora. Obté el diploma de grau elemental i revàlida en el mètode de castanyoles d’Emma Maleras. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de Comèdia Musical. És actriu de la companyia EGOS TEATRE. Té estudis musicals de piano i cant de grau mitjà, que ha dut a terme a l’Escola Luthier. És coordinadora i professora de teatre del projecte Caixaescena de la fundació la Caixa, “el teatre com a eina educativa” per a infants, adolescents, joves en risc d’exclusió social i gent gran. És professora de pedagogia del teatre a l’ Institut del Teatre de BCN i de música, cant coral i teatre a l’escola Padre Damian (escola vinculada al Conservatori Superior de Música del Liceu) on coordina el progecte musical Liceu, i imparteix el curs de veu parlada i cantada per a ballarins en formació a l’escola Varium. És professora a Studio Isadora des de l’any 2004, obté el carnet de Monitora de Lleure i és la responsable de les colònies de juliol a Isadora des de l’any 2009

Jonatan Díaz (responsable de la Formació Professional) (dansa clàssica, treball de puntes, variacions de repertori)

eulalia-camps Comença la seva formació en dansa clàssica a l’escola Company&Company amb el mestre José Manuel Rodríguez. Dos anys més tard ja accedeix a l’escola de John Cranko (al Stuttart Ballet) de la mà del professor K. Pestov i finalitza els estudis a Barcelona al centre de dansa Studio Isadora, amb els mestres José Manuel Rodríguez i Enric Castán.
Ha assistit també a cursos amb Víctor Ullate, Lázaro Carreño, Maria Cristina Álvarez, Ángel Corella, Carmen Corella, Karemia Moreno, Esmeralda Maicas, Paca Silvestre, Ana Noya, Ruth Maroto i Tadeusch Matach, entre d’altres.
Comença la carrera professional amb el Ballet Nacional d’Irlanda (Dublín) ballant rols principals en diferents produccions clàssiques i neoclàssiques. Posteriorment forma part durant 4 anys del Ballet Víctor Ullate (Madrid) on interpreta tot tipus de repertori amb coreografies de Víctor Ullate i d’Eduardo Lao, i actua inicialment en el cos de ball i després com a ballarí solista.
Els darrers dos anys ha format part del Corella Ballet (d’Ángel Corella) en diferents rols solistes i principals. Imparteix classes a Studio Isadora des de el curs 2013-14.

Àngels Forés (especialista del mètode de la Royal Academy of Dance) (dansa clàssica)

mercedes-biel Estudia dansa amb Joan Magriñá i obté el títol de ballarina de dansa clàssica de l’Institut del Teatre l’any 1975 i el 2008 obté l’equivalència a efectes de docència dels estudis superiors de dansa en l’especialitat de coreografia i tècniques de interpretació. Els anys 1970 a 1973 és ballarina del cos de ball del Gran Teatre del Liceu. Entre els anys 1978 i 1983 obté diversos tíols de la Royal Academy of Dance: Elementary Executant Certificate, Intermediate Executant Certificate, diploma de Dansa Romàntica, diploma de Dansa de Caràcter i Elementary Teacher. Cursa els estudis de castanyola de concert amb la Emma Maleras. Des de l’any 1972 és professora de Studio Isadora en la disciplina de la Royal Academy, essent-ne la responsable i presentant anualment alumnes a exàmens de Children’s, Major’s i Teacher’s.

Virgínia Gimeno Folgado (contemporani)

carlota-vilalta El 2001 entra a formar part de la jove cia ITdansa, dirigida per Catherine Allard, on interpreta peces de coreògrafs com Rui Horta, Wim Vandekeybus, Jirií Kylian, Jo Stromgren, Gustavo Ramirez i Nacho Duato. Posteriorment balla durant dos anys a Lanònima Imperial, dirigida per Juan Carlos García. Durant la seva carrera com a freelance ha treballat amb directors com ara La Fura dels Baus, Núria Espert, Àlex Rigola, Gilbert de Flo, Harry Kupfer, Laurent Pelly, David McVicar, Mario Gas, Jean Michel Guy i coreògrafs com Ramon Oller, Philip Egli, Liz Roche, Michael Keegan-Dolan, Maria Rovira, Opiyo Okach o Volmir Cordeiro. Des del 2007 forma part de l’elenc habitual de la cia Gelabert- Azzopardi, dirigida per Cesc Gelabert & Lydia Azzopardi (Barcelona), i de Steptextdanceproject, dirigida per Helge Letonja (Bremen).La seva experiència com a docent va començar a la cia Lanònima Imperial i fins al moment ha impartit classes en Steptextdanceproject,Taneční Centrum Praha, ProArt MagDanza, ArtDance International Dance Program, Espai Físic, NunArt, CDC Centre de Dansa de Catalunya i La Universitat Autònoma de Barcelona. És el seu primer curs a STUDIO ISADORA.Paral·lelament a la seva carrera com a ballarina i professora de dansa, Virgínia Gimeno s’ha format per a l’ensenyament del Ioga a l’escola Yogaia de Barcelona, on comparteix la seva pràctica de Hata Raja tradicional amb els seus alumnes

Actualment la Virgínia s’ha endinsat en el món de la creació coreogràfica formant la companyia Adoctrinades i els seus últims treballs han estat “WhiCh” i “Arrels”, una coproducció amb els artistes audiovisuals d’Onionlab estrenada ens els premis ciutat de Barcelona del 2019.

Angèlica Jiménez  (dansa clàssica i dansa espanyola)

Angelica Es forma en dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora amb Enric Castán, José Manuel Rodríguez, M. dels Àngels Forés, Jonatan Díaz, Esmeralda Maycas i també amb David Campos, Irene Sabas i Elline Damian, i en dansa espanyola amb Marta Planas, Arantxa Regué, Laura Morales. Amplia la seva formació assistint a intensius de dansa amb Sylvain Boniface, Marius Van’t Slot, Beatriz Torres, entre d’altres. Obté el diploma d’Advanced Foundation de la Royal Academy of Dance de Londres i cursa els estudis de l’instrument de castanyoles en el Mètode d’Emma Maleras amb Lali Camps. Participa com a ballarina en diversos espectacles de dansa i sarsueles col·laborant amb Studio Isadora, i l’any 2017 és professora de dansa del Club Juvenil Llar. Llicenciada en el doble grau en Educació Infantil i Primària (anglès) per la Universitat Ramon Llull (Blanquerna). Actualment està cursant el màster en Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva. Del 2020 al 2022 ha estat treballant de mestra a l’Escola Infantil La Gavina. Té el títol de Monitora d’Oci i Temps Lliure. Forma part de l’equip de professors de Studio Isadora des de l’any 2017.

Anna Pujol (dansa clàssica, tècnica de puntes)

anna-pujol L’Anna s’ha format en diferents estils de dansa. Apassionada de la dansa clàssica ha aprofundit els seus coneixements amb Maite Ariño, Heidi Consegal, Roser Muñoz i Joan Boix, actuant i interpretant repertori clàssic en Giselle, Coppèlia i Paquita. També ha treballat tècniques de dansa contemporània amb Carlos Fernández i amb Jordi Ros.
Segueix completant la seva formació amb diferents intensius a Alacant, al RUSSIAN MASTERS BALLET, i a Marsella, a l’ART OFF i a Barcelona amb Kazuko Omori, Martina Reyn, Alba Nadal i Juan Polo. Des del 2019 rep classes per a professionals amb Jonatan Díaz.
Actualment, amplia i cultiva el seu interès pel benestar físic amb el CFGS (Cicle Formatiu de Grau Superior) en Dietètica.
Imparteix classes de pre dansa, dansa clàssica, puntes i elasticitat a Studio Isadora des de l’any 2021.

Arantxa Regué (dansa clàssica, dansa espanyola, tècnica de puntes, variacions)

arantxa-regue Estudia dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora, i també jazz, claqué, balls de saló i comèdia musical amb professors de renom internacional tant a Barcelona com a l’estranger. Obté la titulació d’Elementary Executant de la Royal Academy of Dance i compagina els estudis de dansa amb la carrera de Dret. És ballarina d’Arsis, Ballet de Cambra, dirigit per Berta Vallribera, amb la qual actua en diversos teatres nacionals: Sant Cugat, Granollers, Terrassa, Mercat de les Flors, l’Espai, Grec, etc. i internacionals: Òpera de Berlín, Kuopio, Houston… Intervé com a ballarina a l’òpera Carmen a Macerata i a l’òpera Orfeo al Gran Teatre del Liceu. Actua com a ballarina i concertista de castanyoles amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona. És llicenciada en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2000. És professora a Studio Isadora des del curs 2003-2004 i repetidora per a la festa anual de clausura de curs de Studio Isadora al Palau de la Música Catalana.

Beatriz Sabaté (dansa clàssica, dansa espanyola, jazz, video clip, elasticitat)

beatriz-sabate Estudia dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora. Ha cursat els estudis de comèdia musical a l’escola Coco Comín. Forma part de l’Arsis, Ballet de Cambra, i participa en el rodatge de diversos videoclips, pel·lícules i espots publicitaris. Amb la productora de la Coco Comín actua en espectacles per a casaments, per a sopars d’empresa i en varis esdeveniments. Actua com a actriu i ballarina al musical de Mortadelo i Filemón al Teatre Tívoli (2008). És coordinadora de l’equip de Dansa en campaments d’estiu a Londres. Llisensiada en Psicologia per la Universitat de Barcelona el 2009 i en psicopedagogía al 2011, cursa també un Master de recerca en educació al 2013 i actualment és Psicopedagoga a Talita, Fundació privada i a CODDIA, gabinet privat. Ha fet les coreografies per les òperes Don Giovanni (2016 i 2022) i Les noces de Figaro (2017), dirigides per Pau Monterde per al Teatre de la Faràndula de Sabadell.
És professora de dansa clàssica i de jazz a Studio Isadora des del curs 2004-2005 i repetidora per a la festa de clausura de l’estudi al Palau de la Música Catalana.

Arantxa Salaverría (tutora i responsable dels nivells d’estudi) (dansa clàssica, dansa creativa, treball de puntes, elasticitat)

arantxa-salaverría Estudia dansa clàssica, dansa espanyola i escola bolera a Studio Isadora, i segueix cursets amb José de Udaeta i Víctor Ullate. També cursa altres disciplines, com modern jazz, contemporani, claqué i comèdia musical en diferents cursos internacionals, com per exemple a Chateauroux (França). L’any 1995 obté l’Elementary Executant Certificate de la Royal Academy of Dance de Londres. Del 1997 al 2000 és professora de dansa clàssica al col·legi de les Teresianes. Es llicencia en Biologia a la Universitat de Barcelona el juny del 2003. Des del curs 2000-2001 és professora, tutora i responsable d’estudis a Studio Isadora i coordinadora dels cursos de Pre Dansa i nivells Bàsics.

Berta Vallribera i Mir (fundadora i directora de STUDIO ISADORA) (dansa clàssica, dansa espanyola, castanyoles)

berta-vallribera Estudia dansa amb Joan Magriñá i obté el títol de dansa clàssica i dansa espanyola de l’Institut del Teatre de Barcelona, amb menció honorífica de dansa catalana. Té el títol de piano del Conservatori Superior de Música del Liceu on també estudia Guitarra clàssica i declamació. El gener de l’any 1970 funda l’escola de dansa Studio Isadora. Compagina la tasca docent amb diversos cursets internacionals als quals és convidada periòdicament com a professora, com a Dorweiler (Alemanya), el Centre de Dansa Pineapple (Londres), Poitiers i Chateauroux (França). Durant diversos anys és solista del Ballet de Cambra de Joan Magriñá. La seva tasca coreogràfica s’inicia l’any 1972, en el Festial d’Estiu de Barcelona al Teatre Grec. A partir de 1983 es invitada como coreógrafa por TV3, TV2 y TVE en programas musicals, sèries i programes com “ÀNGEL CASAS SHOW”, “DONES DEL ROCK”, “TRES I L’ASTRÒLEG”, “DE PROFESSIÓ A.P.I.”, “BLANC O NEGRE”, “UN DIA ÉS UN DIA”, “QUERIDO CABARET”, “LES NITS DEL MAREMAGNUM” i programes de Nadal i Cap d’Any i especials Núria Feliu, Raimon, Joan Manuel Serrat, Guillermina Motta, Santi Arisa, Àngel Casas, Rosa Maria Sardá, La Trinca, etc. A partir de 1987 és la coreògrafa per a les pel·lícules La Terenyina, Sinatra, Havanera, Vida Privada, La Mujer i el Pelele, Un dia volveré, la Ciudad de los Prodigios, El Joven Indiana Jones i els programes de televisió en especials Blanc o Negre, Les Nits del Maremagnum, Bona Nit, i altres. L’any 1986 funda la companyia Arsis, Ballet de Cambra, per a la qual crea i dirigeix espectacles que s’estrenen a Catalunya i fan gira a Alemanya, França, Itàlia, Amèrica Llatina i els Estats Units, entre altres països. La companyia actua a l’Òpera de Berlín, Osimo, Bari, Urbino, Kuopio, Chateauvallon, etc., i participa en reconeguts festials internacionals. L’any 1992 assumeix la direcció coreogràfica de la cerimònia d’inauguració dels IX Jocs Paralímpics a Barcelona i de l’espectacle Nova Icària per a la inauguració de la Vila Olímpica de Barcelona. Des de l’any 1993 és convidada com a coreògrafa als teatres d’òpera de La Zarzuela (Madrid), La Monnaie (Brussel·les), Macerata Opera (Itàlia), Teatro Bellini (Catània, Itàlia), Arena di Verona (Itàlia), Gran Teatre del Liceu (Barcelona), Teatre de l’Òpera de Zuric (Suïssa), Teatre Nacional d’Òpera i Ballet de Ljubljana (Slovenia) per coreografiar Carmen, Falstaff, Le Nozze di Figaro, L’italiana in Alghieri, La Traviata, La Gioconda, Il Trovatore, Don Giovanni i Il Ballo in Maschera, entre d’altres, dirigits per Gilbert Defló, Pamela Howard, Guy Joosten i Pau Monterde.

Carlota Vilalta (dansa clàssica, treball de puntes, ballance ballet, elasticitat)

carlota-vilalta Estudia dansa clàssica a Barcelona, a l’escola Studio Isadora de la mà dels Mestres José Manuel Rodríguez i Enric Castàn, i dansa contemporànea, tècnica Graham i Lemon a l’escola Anna Maleras. Més tard amplia els seus estudis a Madrid, amb els mestres Carmina Ocaña i Pablo Savoye. Segueix amb els seus estudis de dansa clàssica i contemporànea, i modern-jazz. Ha assistit a diferents cursos internacionals, a Londres, a Itàlia, i també a Segovia amb l’Ángel Corella, Carmen Corella y Lázaro Carreño. Ha cursat estudis superiors de la Royal Academy of Dance de Londres. Actualment està estudiant la carrera de Pedagogia de la Dansa a l’Institut del Teatre. Es instructora del mètode Gyrotonic Expansion System (Alemania).

Ildefons Vilanova (balls de saló)

ildefons Formació en balls de saló de competició al Dio Club, Roser Cortés i Josep Roca & Regina, i en modern jazz a l’escola de dansa Roseland. Actua des del 2004 en teatre, televisió, cinema i publicitat. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat de Barcelona. És professor de balls de saló en diversos centres i escoles des del 2003. Imparteix classes a Studio Isadora des de l’octubre del 2006.